Hrana i recepti

Hrana i recepti

Fazan iz pećnice

Meso divljači je karakterističnog, posebnog, oštrog okusa. Ima vrlo nizak udio masnoće i malo kalorija, ali i vrlo visok udio omega-3 masnih kiselina. Jedno od popularnijih mesa divljači, najčešće lovljeno, svakako je meso fazana koje se smatra posebnom gurmanskom delicijom.

Fazana sam odlučila pripremiti
na klasičan i jednostavniji način kako se on ustvari i priprema, a
napravila sam ga po ovom receptu, kojeg sam  malo i sama
doradila…

kPotrebni sastojci za 2 osobe

1 fazan
15 dag slanine
15 dag dalmatinskog  pršuta
2 glavice luka
1 žlica maslaca
2,5 dl bijelog vina
2 dcl kiselog vrhnja
sol, mažuran

Priprema

1. Očišćenog fazana operite, posolite izvana, iznutra
natrljajte mažurana, pa umetnite po list slanine i list pršuta. Takvog ga prvo
popecite na maslacu (na tavi ili u pekaču) sa svih strana dok ne dobije
lijepu zlatnu boju. Izvadite ga na tanjur pa ga slaninom i
pršutom izrezanim na tanke ploške obložite sa svih strana.
Povežite fazana kuhinjskim koncem te ga vratite u pekač, stavite
ga u zagrijanu pećnicu, te ga pecite na temperaturi 200 – 220° C,
a za vrijeme pečenja redovito ga podlijevajte bijelim vinom.

2. Kad je fazan omekšao i dobio lijepu zlatnu boju,
prelijte ga vrhnjem i ponovno vratite u pećnicu da se zapeče. Pečenog
 izrežite na manje komade, tako da je svaki obložen slaninom. Poslužite uz
valjuške od krumpirova tijesta te prelijte dobivenim umakom od pečenja.

 

Nada Duhović
Just good food

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo