Imamo 3 ljetna recepta za najbolju tjesteninu!

Shutterstock 375382591 tjestetina rajčica češnjak

Uživajte u jednostavnim ljetnim receptima za najfiniju tjesteninu s piletinom, lososom ili rajčicama.

S dolaskom vrućih dana smanjuje nam se tolerancija za dodatne izvore topline poput štednjaka ili još gore pećnice. Zbog toga vam donosimo par jednostavnih recepata i trikova za brzu pripremu tjestenine. Normativi su za 4 osobe tako da novo pripremljene specijalitete možete podijeliti s dragim ljudima.

Hladna salata s piletinom i povrćem

Sastojci:

  • 300 g pilećih prsa

  • 120 g mozzarele

  • 360 g kiselog vrhnja

  • 500 g tjestenine pužići

  • 200 g tikvica

  • 2 crvene paprike

  • 10 mini rajčica

  • peršin

  • kokosov maslac

  • začini: sol i papar

Priprema:

Skuhati tjesteninu, a piletinu isjeći na kockice, začiniti i ispeći na kokosovom maslacu. Narezano povrće pomiješati s pečenom piletinom i umiješati kiselo vrhnje. Dodati gotovu tjesteninu i šnitice mozzarele pa ukrasiti svježim peršinom i vaša jednostavna salata je gotova.

Šarafići s dimljenim lososom

Sastojci:

  • 100 g dimljenog lososa
  • 500 g tjestenine u obliku vijaka
  • 0.4 dcl vrhnja za kuhanje
  • 10 g kapara
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • začini: sol i papar

Priprema:

Popržite bijeli luk na maslinovom ulju. Kada poprimi željenu boju dodajte losos, kapare i vrhnje za kuhanje i poigrajte se začinima. Tjesteninu skuhajte i pomiješajte s umakom. Poslužite toplo.

Crno-crveni penati

Sastojci:

  • crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 g penata
  • 1 kg mini rajčica
  • 10 dag crnih maslina
  • maslinovo ulje
  • vezica peršina
  • začini: sol, papar i bosiljak

Priprema:

Usitniti luk i peršin, narezati mini rajčice i masline. Luk popržite na maslinovom ulju, dodajte mu propasirni češnjak i narezane mini rajčice. Začiniti peršinom i s par listova bosiljka. Skuhati paštu i pomiješati s umakom. Ideja više: ukoliko ne želit kožice i koštice rajčice u vašem umaku, propasirajte ih prije dodavanja.

Dobar tek!

Recepti: PaštaRIa

Foto: Shutterstock, PaštaRIa

 Prati nas na Viber Public Chatu!