Kolačići od zobi

zob, kolac od zobi

Ovi kolačići su idealan zdravi obrok, alternativa biskvitima koji su puni masti i šećera. Dodatni bonus je što su oslobođeni glutena te ih mogu jesti i oni na bezglutenskoj dijeti.

kPotrebni sastojci za 12 kolača

25 g šećera
125 g zobenih pahuljica ili zobena brašno
2 čajne žlice cimeta
2 čajne žlice praška za pecivo
175 g jabuka, oguljenih
2.5 cm dužine limunove korice
3 jušne žlice vode
175 ml nemasnog mlijeka
1 bjelance
30 g grožđica

Priprema

k

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Premažite posudu za pečenje uljem. Neka promjer posude bude 18 x 23 cm.
U posudu stavite šećer (ako ga upotrebljavate) zob, cimet i prašak za pecivo.
U mikseru izmiksajte jabuke s korom od limuna, vodom, mlijekom i bjelancem.
Dodajte ovu masu smjesi sa zobi te dodajte grožđice.
Smjesa će vam izgledati vodenasta, ali će se brzo stvrdnuti.
Pričekajte 5-10 minuta prije nego ju stavite u posudu za pečenje.
Posudu stavite na najvišu rešetku u pećnici i pecite oko 15-18 minuta sve dok kolači ne postanu smeđi. Izrežite na 12 komada te ih okrenite na rešetku i ohladite.
Pojedite ih u roku od 4 dana.

Ako želite okrugle kolačiće, smjesu stavljajte žlicom u kalup za pečenje.

 

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!