Krem juha od mrkve

Krem juha od mrkve

Okrepljujuću juhu od mrkve možete poslužiti kao predjelo, a u ljetnim mjesecima odlično će se snaći i u ulozi laganog glavnog jela.

kPotrebni sastojci za 4 osobe:

400 g mrkve
1 manji korijen peršina
vezica mladog luka (oko 4 komada)
2 crvene ljute paprike
2 režnja češnjaka
700 ml povrtnog temeljca (ili vode)
150 ml vrhnja za kuhanje
nekoliko kapi tabasca
sol, papar, chili u prahu
nekoliko listića svježe kadulje

Priprema:

kMladi luk sitno nasjeckajte i kratko ga pirjajte na malo maslaca. Dodajte mu mrkvu i korijen peršina narezane na kolutiće, te sitno sjeckane ljute paprike. Posolite i popaprite te pirjajte na laganoj vatri oko 15 min. Po potrebi dodajte malo vode da se ne prima za dno posude. Potom dodajte sitno sjeckani češnjak i listiće kadulje. Čim češnjak zamiriši dolijte temeljac i kuhajte dok mrkva ne omekša.

Juhu maknite s vatre i propasirajte. Potom vratite na vatru, dodajte vrhnje za kuhanje, chili u prahu i tabasco po ukusu te kratko prokuhajte.

Juhu poslužite uz dodatak vrhnja za kuhanje (ili kiselog vrhnja) i par kapi tabasca.

 

Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!