Kruh od bundeve

kruh od budneve jamnica

Iskoristite još uvijek aktualnu ponudu bundeva i okušajte se u pripravljanju ove tradicionalne američke poslastice. Sočan kruh više sliči kolaču, a njegove arome viču: jesen!

Recept je izuzetno jednostavan, tijesto je gotovo za tili čas, a vjerujemo da će i kruh jednako tako brzo nestati sa stola...

Sastojci:

  • 210 grama brašna
  • 150 grama bundeve
  • Žličica sode bikarbone
  • 180 grama šećera
  • Žličica soli
  • Žličica cimeta
  • Žličica muškatnog oraščića
  • 120 ml vode
  • Dva jaja
  • 120 ml ulja
  • 80 grama usitnjenih pekan oraha
  • Šaka grožđica

Priprema:

1. Bundevu ogulite, narežite na kocke veličine dva centimetra i skuhajte desetak minuta kako bi omekšale. Izgniječite ih u pire.

2. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, sol, cimet, muškatni oraščić i šećer u zdjeli. Dodajte jaja, vodu, ulje i istisnutu bundevu. Pomiješajte kuhačom dok ne dobite jednoličnu smjesu.

3. Ručno umiješajte grožđice (najbolje bi bilo da su odstajale u rumu nekoliko sati) i usitnjene pekan orahe.

4. Maslacem namastite kalup za kruh, ulijte tijesto i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva sat vremena. Provjerite je li kruh gotov tako da u njega zabodete nož – ako je mokar, nastavite s pečenjem.

Dobar tek!

K. Horvat

 Prati nas na Viber Public Chatu!