Labneh

Labneh_naslovna

Labneh je tradicionalni bliskoistočni krem sir koji se proizvodi od jogurta. Vrlo je lak za pripremu, a može se oplemeniti i aromatizirati na bezbroj načina i poslužiti kao zanimljivo predjelo, ukusan doručak ili lagana večera.

LabnehSastojci:

600g čvrstog jogurta
žličica soli

gusta gaza
cjedilo
posuda

Postupak:

1. Cjedilo obložite gazom i sve zajedno stavite na posudu. Pomiješajte jogurt i sol te smjesu ulijte u pripremljeno cjedilo. Zavežite gazu u čvrst zavežljaj, odložite u cjedilo i stavite u hladnjak na dva dana.

2. Nakon dva dana, tekućinu koja se iscijedila u posudu bacite, a od ocijeđenog jogurta oblikujte kuglice željene veličine. Kuglice ponovo ohladite u hladnjaku (oko sat vremena), a potom ih uvaljajte u što god vam padne na pamet (sitno sjeckano začinsko bilje, češnjak, mljeveni papar ili crvena paprika, sjeckani orašasti plodovi...) ili marinirajte u maslinovom ulju, češnjaku i začinima po izboru.

3.
Namažite na kruh i uživajte u kremastom aromatičnom siru.

Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!