Lagana salata od mortadele Kauboja Zlatka Horvata

zlatko horvat, mario valentic

Boreći se u PIK kulinarskom dvoboju "Manje je više" s kondicijskim trenerom Mariom Valentićem, naš je omiljeni Kauboj Zlatko Horvat pokazao stručnost pripreme laganih, ali nutritivno vrijednih obroka.

Dok je Mario pripremio "Špinatno-mesni pitarović", mi smo se zadržali u kutu rukometaša Zlatka, koji je pripremio laganu salatu od mortadele.

Sastojci (za četiri osobe):

  • 200 grama PIK Mortadele
  • 50 grama kuhanog graha
  • 30 grama luka
  • jedna žličica senfa
  • 50 mililitara bučinog ulja
  • 30 mililitara aceta balsamica
  • 20 grama soli
  • deset grama papra
  • 100 grama svježe rajčice
  • dva kuhana jaja

Priprema:

1. Skuhajte jaja, ohladite ih i narežite na kolutove. Luk i rajčicu očistite i narežite na kockice.

2. Mortadelu narežite na kockice veličine graha. Pomiješajte povrće, jaja i mortadelu u zdjeli te začinite solju, paprom, bučinim uljem, acetom i senfom.

3. Salatu dobro promiješajte i ohladite pa poslužite - ili kao samostalno jelo ili kao prilog.

K.P.

 Prati nas na Viber Public Chatu!