Libum – žrtveni kruh u antičkom Rimu

libum4

Volite li putovati? Jeste li ikad poželjeli otputovati u daleku prošlost? Nudimo vam recept za gastronomsko putovanje u antički Rim.

Ovaj vrlo jednostavan za pripremu, ukusan i izrazito mirišljav kruščić, u Rimu je služio kao žrtveni kruh. Uz dobro vino i masline, ili kakvu osvježavajuću salatu i vi ga možete bez dvoumljenja prinijeti vašem gostinjskom stolu.

LibumSastojci (za dva kruščića):

300 g ovčjeg sira, feta (ako vam je feta preslana, polovicu količine možete zamijeniti s
150 g svježeg kravljeg sira)
150 g glatkog brašna
1 vrlo malo jaje ili pola većeg jajeta
lišće lovora

Priprema:

1. Nadrobite i pomiješajte sireve pa ih prstima utrljajte u brašno. Dodajte jaje i umijesite mekano tijesto.

2. Formirajte dva kruščića koja zarežite nožem na osmine i položite na lim za pečenje koji ste obložili lišćem lovora. Pecite 40-50 minuta na 200-220° C.

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!