Lungić sa slanutkom – savršen ručak gotov za 20-ak minuta!

svinjetina

Ovo se ukusno jelo priprema u tavi i potrebno je samo 5 namirnica!

Ako nemate svinjetine, možete koristiti piletinu, a ako pak niste ljubitelj slanutka, možete koristiti grašak…

Iznenadite sve ovaj vikend i pripremite brownie s - limunom

Bilo koje zeleno lisnato povrće može zamijeniti blitvu, kelj i špinat su moguće opcije

Potrebni sastojci:

  • 400 g filea svinjetine
  • 480 g pečene paprike koja je stajala u ulju i češnjaku
  • 300 g blitve
  • 1 žličica sjemenki komorača
  • 660 g slanutka iz staklenke ili konzerve

Priprema:

Stavite veliku tavu na jaku vatru. Svinjetinu začinite sa soli i paprom te stavite na tavu uz jednu licu maslinova ulja te pecite 5 minuta, jednom okrenite.

Ocijedite papriku i narežite na tanke trakice, očistite i narežite blitvu ( i stabljiku)

Svinjetinu prebacite na tanjur, dodajte sjemenke komorača, papriku i kelj na masnoću koju je ostala na tavi od mesa te dinstajte 2 minute na laganoj vatri.

Jedini recept za quiche koji će vam ikada trebati!

Dodajte slanutak i sav sok te miješajte.

Vratite svinjetinu u tavu tako da dodiruje dno, te pecite na laganoj vatri 12 minuta dok svinjetina nije gotova.

Maknite s vatre i ostavite da stoji 2 minute, možete ukrasiti maslinovim uljem i peršinom.

Dobar tek!

A. A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!