Makaroni sa sirom

Makaroni sa sirom

Vrijeme pripreme: 1 sat

Sastojci za 4 osobe

115 g makarona
55 g maslaca ili margarina
30 g brašna
1/2 l mlijeka
170 g naribanog sira (Cheddar, Ementaler ili Gauda)
3 žlice sitno nasjeckanog svježeg peršina
sol, papar
100 g krušnih mrvica
45 g parmezana

Pkriprema

1. Pećnicu zagrijte na 180° C. Namastite posudu za gratiniranje promjera 25 cm.

2. Makarone skuhajte u posoljenoj vodi da budu al dente. Dobro ocijedite.

3. U dubljoj posudi otopite maslac, dodajte brašno i miješajte pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice. Ulijte mlijeko. Pustite da zakuha uz stalno miješanje. Neka tiho kuha dok se malo ne zgusne.

4. Maknite s vatre, pa dodajte makarone, sir i peršin. Sve dobro izmiješajte, posolite i popaprite.

5. Smjesu premjestite u podmazanu posudu za gratiniranje, poravnajte žlicom.

6. Zasebno pomiješajte krušne mrvice i parmezan. Pospite makarone.

7. Zapecite tako da mrvice postanu zlatnosmeđe, a makaroni uzavru, 30-ak minuta.

 

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!