Marinirano svinjsko pečenje

Marinirano svinjsko pecenje

Ako ste pravi ljubitelj svinjskog mesa, ovo je recept za vas. Stoga, pravac i mesnicu i kuhaču u ruke.

kPotrebni sastojci

komad svinjetine po izboru (oko 1-1,5 kg)

Marinada:

žlica senfa
žlica ulja
3 režnja češnjaka
žlica limunovog soka
žlica Vegete
sol, papar
svježi timijan

Priprema

Meso očistite od eventualnih žilica, operite i dobro posušite kpapirnatim ubrusom. Za marinadu pomiješajte senf, ulje, nasjeckani češnjak, limunov sok, Vegetu, sol i papar te po želji dodajte malo svježeg timijana ili ružmarina. Pripremljenom marinadom premažite meso i ostavite ga da odstoji najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.

Kad je meso odstajalo, prebacite ga u namašćenu tepsiju, podlijte s malo vode i pecite na 200° C oko 20 minuta. Nakon toga meso pokrijte aluminijskom folijom i pecite još otprilike sat vremena (ovisno o komadu mesa i jačini pećnice) uz često podlijevanje vlastitim sokovima. Potom odstranite foliju i meso pecite još 10-ak minuta da se zažari i dobije lijepu boju.

Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!