Muffini s domaćim pekmezom

two tarts muffin

Ovi su ukusni muffini stvoreni za doručak, uz šalicu kave ili kao desert.

Muffini su omiljena poslastica koja je gotova u tren oka! Nakon mnogih verzija ove sočne kalorijske bombe (provjerite naš članak Pet recepata za sočne muffine), današnji recept koji donosimo s bloga Two Tarts, koji vode zaljubljenice u hranu, piće i fotografiju Sarah i Dulcie, miriše po vaniliji i sadrži domaći pekmez!

Sastojci:

  • 180 mililitara mlijeka
  • 80 mililitara ulja
  • dva jaja
  • četvrtina čajne žličice soli
  • 100 grama šećera
  • polovica mahune vanilije (ili čajna žličica ekstrakta)
  • 240 grama brašna
  • jušna žlica praška za pecivo
  • 120 mililitara domaćeg pekmeza po ukusu

Za mrvice:

  • 65 grama smeđeg šećera
  • 50 grama nasjeckanih badema
  • tri jušne žlice maslaca

Priprema:

1. Započnite pripremom mrvica: pomiješajte bademe, smeđi šećer i maslac. Prstima sastojke gniječite kako bi se sjedinili, sve dok ne dobijete konzistenciju krušnih mrvica. Ostavite neka se ohladi u hladnjaku dok završavate muffine.

2. Pomiješajte mokre sastojke (mlijeko, ulje i jaja) u velikoj zdjeli. Dodajte sol, šećer i sjemenke vanilije. Dobro promiješajte te dodajte suhe sastojke. Promiješajte kako bi tijesto bilo ujednačeno.

3. U posložak na muffine stavite njihove "košuljice". U njih ubacite jednu jušnu žlicu tijesta, zatim jednu žlicu pekmeza, pa završite s nešto manje od jedne žlice tijesta.

4. Svaki muffin posipajte mrvicama i pecite 25 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.

Dobar tek!

K.P.
Izvor: Two Tarts

 Prati nas na Viber Public Chatu!