Ako želite nešto “konkretno”, ali bez previše truda, musaka je jelo za vas. Iako originalna receptura zahtijeva janjeće meso i patlidžan, kod nas se musaka najčešće priprema s krumpirom i govedinom.

Za koje god se sastojke odlučili, u ovom izdašnom jelu zasigurno ćete uživati!

Potrebno vam je:
700 g
mljevene govedine
2 patlidžana
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1,2 dl
suhog bijelog vina
peršin
3 žlice sredine kruha
3 jaja
3 žlice maslaca
40 g
brašna
4 dl
mlijeka
muškatni oraščić
150 g
naribanog sira efalotiri
sol i papar

patlidzan1Priprema:

  1. Patlidžane
    narežite i stavite u lim za pečenje. Prelijte žlicom ulja i pecite 10
    minuta u pećnici na 190oC.
  2. Popržite
    meso. Dodajte luk i češnjak, pržite 5 minuta pa dodajte oguljene rajčice
    narezane na kockice i vino. Posolite i popaprite. Nakon što provrije,
    kuhajte još 15 minuta
  3. Ostavite
    da se ohladi, dodajte peršin, zdrobljenu sredinu kruha i 2 bjelanjka.
    Premažite lim, rasporedite pola patlidžana, ragu i na kraju ostale
    patlidžane.
  4. Pripremite
    gusti bešamel od maslaca, mlijeka, sira i muškatnog oraščića. Dodajte
    žumanjke i jaje i umakom prelijte patlidžane.
  5. Pecite
    40 minuta u pećnici na 80oC sve dok musaka ne poprimi zlatnu
    boju.

Dobar tek!

S.J.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo