Musaka

musaka

Ako želite nešto "konkretno", ali bez previše truda, musaka je jelo za vas. Iako originalna receptura zahtijeva janjeće meso i patlidžan, kod nas se musaka najčešće priprema s krumpirom i govedinom.

Za koje god se sastojke odlučili, u ovom izdašnom jelu zasigurno ćete uživati!

Potrebno vam je:
700 g mljevene govedine
2 patlidžana
1 glavica luka
2 režnja češnjaka
1,2 dl suhog bijelog vina
peršin
3 žlice sredine kruha
3 jaja
3 žlice maslaca
40 g brašna
4 dl mlijeka
muškatni oraščić
150 g naribanog sira efalotiri
sol i papar

patlidzan1Priprema:

  1. Patlidžane narežite i stavite u lim za pečenje. Prelijte žlicom ulja i pecite 10 minuta u pećnici na 190oC.
  2. Popržite meso. Dodajte luk i češnjak, pržite 5 minuta pa dodajte oguljene rajčice narezane na kockice i vino. Posolite i popaprite. Nakon što provrije, kuhajte još 15 minuta
  3. Ostavite da se ohladi, dodajte peršin, zdrobljenu sredinu kruha i 2 bjelanjka. Premažite lim, rasporedite pola patlidžana, ragu i na kraju ostale patlidžane.
  4. Pripremite gusti bešamel od maslaca, mlijeka, sira i muškatnog oraščića. Dodajte žumanjke i jaje i umakom prelijte patlidžane.
  5. Pecite 40 minuta u pećnici na 80oC sve dok musaka ne poprimi zlatnu boju.

Dobar tek!

S.J.

 Prati nas na Viber Public Chatu!