Najkremastiji kolač s kesten pireom koji ćete ikada probati!

KESTEN KOLAČ

Zagrebački restoran Apetit na čelu sa cheficom Sanjom Gregorius donosi genijalan recept za kolač s kesten pireom!

Medenjaci: Imamo najbolji recept za ovu mirisnu poslasticu

Sastojci za biskvit:

  • 165 g jaja
  • 300 g šećera
  • 200 g tamne čokolade
  • 240 g maslaca
  • 120 g brašna glatkog
  • 60 g lješnjaka sjeckanog

Priprema:

Jaja i šećer pjenasto izmiješati, rastopiti čokoladu i maslac, spojiti smjese i dodati brašno, staviti u formu i posuti lješnjacima. Peći na 170 C / 15 min.

Kokosove kiflice - poslastica bez koje ne možemo zamisliti blagdane

Krema:

  • 500 g mascarpone sira
  • 2 žumanjka
  • 300 g kesten pirea
  • 250 g tučenog slatkog vrhnja
  • 4 lista želatine
  • korica naranče
  • vanilija štapić
  • Rum 0,01l

Priprema:

Žumanjke kuhati na pari, u vrele žumanjke dodati namočenu želatinu i kesten pire, izmiješati i pustiti da se ohladi, zatim umiješati mascarpone sir i vrhnje.

Masu na ohlađeni ispečeni biskvit izliti u formu i staviti na hlađenje 3 sata, dekorirati po želji.

Evo zašto bi vam maslac od kikirikija trebao biti na listi omiljenih namirnica

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!