Ovaj je recept odličan za poslužiti prijateljima, jer osim što će uživati u okusima, sigurno ćete imati temu za razgovor…
Možete koristiti kozice umjesto škampa, a možete dodati i povrća po želji.
Potrebno za punjenje:
- žlica maslinova ulja
- 2 režnja nasjeckanog češnjaka
- 1 manji luk, nasjeckan
- 1 crvena paprika, narezana
- 1 ljuta papričica, narezana
- 45 dkg škampa, očišćenih od ljuske i narezanih
- Sol
- Papar
Za umak:
- 4 žlice maslaca
- 4 žlice brašna
- 300 ml mlijeka
- 300 ml kiselog vrhnja
- 1 ljuta papričica, bez sjemenki, nasjeckana
- 1 žličica kumina
- Sol
- Papar
Ostalo:
- 8 tortilja
- 10 dkg tvrdog sira po želji, naribanog (može i više)
- Malo narezanog korijandera za ukras
- Malo pikantne salse od rajčice (ili samo umak od rajčice)
Upute za pripremu punjenja:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
- U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, luk, paprike i kuhate oko 7 minuta.
- Dodajte škampe i kuhajte još 5 minuta.
Alergija na plodove mora: Naučite prepoznati simptome
Upute za pripremu umaka:
- U drugoj tavi rastopite maslac i polako, miješajući, dodajte mlijeko i vrhnje.
- Dodajte zelenu papriku, kumin, te začinite.
- Miješajte još 5 minuta.
Priprema
- Rasporedite tortilje.
- Malo smjese umaka stavite u posudu u kojoj ćete peći tortilje.
- Na svaku tortilju stavite malo smjese sa škampima i posipajte sirom.
- Ponovite sa svakom.
- Ostatkom umaka prelijte svaku tortilju.
- Pecite oko 30 minuta.
- Ukrasite i poslužite uz malo umaka od rajčice!
Dobar tek!
Ana A.
Foto: Shutterstock