Ne znate što brzinski pripremiti za večeru? Imamo genijalan recept kako napuniti tortilje

hrana

Ovaj je recept odličan za poslužiti prijateljima, jer osim što će uživati u okusima, sigurno ćete imati temu za razgovor…

Možete koristiti kozice umjesto škampa, a možete dodati i povrća po želji.

Potrebno za punjenje:

  • žlica maslinova ulja
  • 2 režnja nasjeckanog češnjaka
  • 1 manji luk, nasjeckan
  • 1 crvena paprika, narezana
  • 1 ljuta papričica, narezana
  • 45 dkg škampa, očišćenih od ljuske i narezanih
  • Sol
  • Papar

Znate li koja je riba najbolja, a koja je najgora za vaše zdravlje? I je li baš uvijek divlja riba bolja od one iz uzgoja?

Za umak:

  • 4 žlice maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 300 ml mlijeka
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 1 ljuta papričica, bez sjemenki, nasjeckana
  • 1 žličica kumina
  • Sol
  • Papar

Ostalo:

  • 8 tortilja
  • 10 dkg tvrdog sira po želji, naribanog (može i više)
  • Malo narezanog korijandera za ukras
  • Malo pikantne salse od rajčice (ili samo umak od rajčice)

Upute za pripremu punjenja:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva
  2. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, luk, paprike i kuhate oko 7 minuta.
  3. Dodajte škampe i kuhajte još 5 minuta.

Alergija na plodove mora: Naučite prepoznati simptome

Upute za pripremu umaka:

  1. U drugoj tavi rastopite maslac i polako, miješajući, dodajte mlijeko i vrhnje.
  2. Dodajte zelenu papriku, kumin, te začinite.
  3. Miješajte još 5 minuta.

Priprema

  1. Rasporedite tortilje.
  2. Malo smjese umaka stavite u posudu u kojoj ćete peći tortilje.
  3. Na svaku tortilju stavite malo smjese sa škampima i posipajte sirom.
  4. Ponovite sa svakom.
  5. Ostatkom umaka prelijte svaku tortilju.
  6. Pecite oko 30 minuta.
  7. Ukrasite i poslužite uz malo umaka od rajčice!

Dobar tek!

Ana A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!