Njoki od buče s kaduljom i parmezanom – recept za savršen ručak

Shutterstock 1185629734

Jesen nudi savršene namirnice, iskoristite ih dok je vrijeme...

O ljekovitim svojstvima ove kraljice jeseni zna se gotovo sve. Ovo povrće sadrži visoke razine antioksidanata i karotena, a pogotovo vitamina C i E. Konzumacijom možete čuvati zdravlje i tako smanjiti rizik od raka, srčanih bolesti, očne mrene i moždanog udara. I najbolje od svega, možete ju pripremati na niz načina - sirovu (naribanu kao mrkvu), kuhanu na pari, pečenu u pećnici ili kao dodatak varivu.
 
Danas pripremite njoke od ove savršene namirnice
Potrebni sastojci:
  • 500 g buče
  • 300 g krumpira
  • 1 jaje
  • 2 žumanjaka
  • 40 g maslaca
  • 150 g brašna
  • sol, papar
  • muškatni oraščić
  • 1 žličica parmezana
  • 2 do 3 listića svježe kadulje
  • 1 žlica bučinih sjemenki
Priprema:
 
1. Buču narežite na kockice i prokuhajte u slanoj vodi te propasirajte kroz cjediljku.
2. Skuhajte krumpir, protisnite ga kroz prešu i promiješajte s bućom.
3. Dodajte jaja, žumanjke, sol, papar, muškatni oraščić i maslac.
4. Umijesite tijesto i napravite njoke, koje ćete kuhati u slanoj vodi dok ne isplivaju na površinu.
5. U temeljac dodajte maslac, zakuhajte i dodajte listiće parmezana te uvaljajte kuhane njoke.
 

 

 
A. A.
Foto: Shutterstock
 Prati nas na Viber Public Chatu!