Oduvijek ste htjeli naučiti pripremiti savršena pačja prsa? Evo prilike

Patka s umakom od narance (2)

Ako ovog vikenda obitelj planirate iznenaditi ukusnim ručkom kao iz najboljeg restorana onda za vas imamo savršen recept.

Ovako pripremljena patka, prema receptu gastro stručnjaka Marina Golubića i Alena Košćana iz zagrebačkog Khala restorana i bara, sve će ostaviti bez teksta!

Recept dana: Hrskava piletina sa slanutkom i rajčicom

SASTOJCI:

  • 250 g pačjih prsa
  • 2 g soli
  • 100 g krumpira
  • 0,1 l umaka od naranče

PRIPREMA PATKE:

Prsa narezati po koži i staviti peči na laganoj vatri. Posoliti i peči 5-6 minuta sa svake strane. Izvaditi na dasku i ostaviti 1-2 minute da prsa odmore. Narezati patku na tanke ploške i servirati na umaku uz pire od krumpira.

Svinjska mast - 6 razloga zašto je koristiti (i zašto je tražena delikatesa)

Savjet za patku: Obavezno patku marinirati u šećeru, vodi i soli sat vremena. Lagano pržiti na maslacu kako bi se otopila masnoća ispod kože patke te da bi bila hrskava.

UMAK OD NARANČE

SASTOJCI:

  • 30 g ljutike
  • 1 dcl soka od naranče
  • 5 g šećera
  • 1 dcl vode
  • 5 dkg maslaca
  • 5 g meda

PRIPREMA UMAKA:

Rastopiti šećer u vodi i napraviti gusti sirup. Kada sirup dobije jantranu boju dodati sok od naranče i lagano reducirati do kada iskuha voda, dodati ljutiku i vodu i lagano reducirati do ½. Kada je reducirano dodati maslac i med.

Kopar - začin koji obiluje kalcijem, smiruje živce te poboljšava zadah

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!