Recept dana: Hrskava piletina sa slanutkom i rajčicom

piletina, slanutak, Shutterstock 279104273

Ako ste u potrazi za velikim izvorom čistog, nemasnog proteina, piletina je idealna za vas. Proteini iz piletine pomažu jačanju i razvoju mišića, te pomažu u održavanju zdrave tjelesne težine i pomoć su pri mršavljenju.

Zrnate bobice slanutka iznimno su ljekovite, a mogu se pripremiti na razne načine, za predjelo, juhu, glavno jelo ili prilog, pa čak i za desert. Ipak su najpoznatiji namazi od slanutka, poznatiji kao hummus. Slanutak je odličan u kombinaciji sa mesom, pa ga isprobajte u ovom receptu. 

Piletina sa slanutkom

Potrebni sastojci:

  • 3 žlice maslinova ulja
  • 4 pileća karabatka (ne skidati kožu)
  • 1 luk, sjeckan
  • 2 režnja češnjaka
  • žličica crvene paprike u prahu
  • sol, papar
  • 1 šalica charry rajčica
  • 1 konzerva slanutka
  • 2 žlice Grčkog jogurta

Grčki jogurt u službi ljepote – 4 brza i jednostavna savjeta za upotrebu

Upute:

  1. Zagrijte pečnicu na 220 stupnjeva. Piletinu posolite i popaprite te prepržite na maslinovom ulju sa svake strane oko 5 minuta.
  2. Izvadite piletinu te u istoj posudi kratko pir​jate luk dok se ne opusti.
  3. Dodajte papriku i začine po želji. Dodajte slanutak i rajčicu dok se sve ne opusti.
  4. U ve​ću posudu za pečenje prebacite piletinu i ostale sastojke. Stavite u pećnicu na 180 stupnjeva te ostavite da se peče 25 minuta.

Poslužite toplo uz omiljenu salatu

Dobar tek!

A.A.

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!