Osvježavajuća salata sa surimi račićima

salata sa surimi racicima

Idealna je po ljetnim danima kada vam se ne da ništa dugo spremati.

Kada su vani ljetne vrućine i temperatura se ne spušta ispod 30 stupnjeva, ponekad je teško primorati se na jelo. Upravo zato su salate idealno i zdravo rješenje. Hrpa svježeg povrća, minimalna termička obrada i, najvažnije od svega, gotove su za tren oka!

Sastojci:

  • 240 grama surimi račića
  • dvije velike paprike babure
  • dvije mrkve
  • dva režnja češnjaka
  • trećina glavice zelene salate
  • jedan krastavac salatar
  • origano, kopar ili slično začinsko bilje

Priprema:

1. Surimi račići se obično prodaju smrznuti, stoga ih prvo odmrznite. Iako su tada spremni za konzumaciju, mi smo ih preprekli na malo maslinova ulja kako bi dobili dodatni okus. Posolite ih i popaprite i pecite oko tri minute sa svake strane. Pred sam kraj po njima bacite usitnjeni češnjak. Ohladite ih nekoliko minuta i narežite na manje komade.

2. Zelenu salatu natrgajte na komadiće, papriku narežite na kockice ili štapiće, jednako kao i krastavac. Mrkvu možete naribati, narezati na sitne kolutiće ili na njoj koristiti gulilicu povrća kako biste dobili tanke listiće.

3. Posolite, popaprite i dodajte origana, kopra ili peršina, ovisno o ukusu.

4. Preljev ove salate ovisi o vama: možete koristiti klasičnan umak od ulja i octa (maslinovo i aceto balsamico su sjajna kombinacija sa hrskavim povrćem), jogurta i aceta balsamica ili limunovog soka... Posipajte komadićima feta sira i poslužite ohlađeno.

Dobar tek!

K. Pužar

 Prati nas na Viber Public Chatu!