Hrana i recepti

Hrana i recepti

Panna cotta sa šumskim jagodama

U potrazi ste za idealnim ljetnim osvježenjem? Predlažemo da isprobate ovaj slastan i mirisan desert!

kSastojci:
(za tri čaše od 200ml)

Panna cotta

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera
  • vrećica
    želatine u prahu
  • aroma vanilije

Žele od šumskih
jagoda

  • 250 g jagoda
  • 150 g šećera

Priprema:

Pripremite čaše u koje
namjeravate uliti panna cottu i istovremeno promjerom uže čašice koje će vam
služiti kao kalup.
Namočite želatinu da
nabubri.

Žele od jagoda

Pomiješajte jagode sa
šećerom i kuhajte, povremeno vrlo oprezno miješajući da se šećer rastopi, ali
da jagodice djelomično ostanu cijele. Oduzmite četvrtinu količine od
nabubrene želatine i umiješajte u jagode koje ste skinuli s vatre. Ostavite da
se ohladi. 

Panna cotta

kŠećer rastopite u
vrhnju miješajući. Kad provrije, sklonite s vatre i umiješajte preostalu
nabubrenu želatinu dok se potpuno rastopi. Dodajte aromu vanilije.
Oprezno ulijte malo ohlađenu panna cottu u pripremljene čaše u sredinu kojih
ste stavili čašice manjeg, užeg promjera i napunite. Po želji jedan dio ili čak
i sve možete odmah pomiješati sa želeom od jagoda. Ostavite da se malo ohladi,
a zatim stavite na jedno sat vremena u hladnjak.

Oprezno prođite tankim
nožem uz rub manje čašice da je odvojite od kreme, pa polako izvucite, a
nastalu udubinu napunite želeom.

Umjesto šumskih jagoda
jednako će poslužiti i obične jagode, maline ili neko drugo bobičasto voće.

Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo