Panna cotta sa šumskim jagodama

panna cotta-sumske jagode 1

U potrazi ste za idealnim ljetnim osvježenjem? Predlažemo da isprobate ovaj slastan i mirisan desert!

kSastojci:
(za tri čaše od 200ml)

Panna cotta

  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera
  • vrećica želatine u prahu
  • aroma vanilije

Žele od šumskih jagoda

  • 250 g jagoda
  • 150 g šećera

Priprema:

Pripremite čaše u koje namjeravate uliti panna cottu i istovremeno promjerom uže čašice koje će vam služiti kao kalup.
Namočite želatinu da nabubri.

Žele od jagoda

Pomiješajte jagode sa šećerom i kuhajte, povremeno vrlo oprezno miješajući da se šećer rastopi, ali da jagodice djelomično ostanu cijele. Oduzmite četvrtinu količine od nabubrene želatine i umiješajte u jagode koje ste skinuli s vatre. Ostavite da se ohladi. 

Panna cotta

kŠećer rastopite u vrhnju miješajući. Kad provrije, sklonite s vatre i umiješajte preostalu nabubrenu želatinu dok se potpuno rastopi. Dodajte aromu vanilije. Oprezno ulijte malo ohlađenu panna cottu u pripremljene čaše u sredinu kojih ste stavili čašice manjeg, užeg promjera i napunite. Po želji jedan dio ili čak i sve možete odmah pomiješati sa želeom od jagoda. Ostavite da se malo ohladi, a zatim stavite na jedno sat vremena u hladnjak.

Oprezno prođite tankim nožem uz rub manje čašice da je odvojite od kreme, pa polako izvucite, a nastalu udubinu napunite želeom.

Umjesto šumskih jagoda jednako će poslužiti i obične jagode, maline ili neko drugo bobičasto voće.


Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!