Piletina s povrćem zalivena u tijestu

piletina s povrcem9

Recept koji slijedi bi mogao biti i po vašoj mjeri. Neki će u njemu prepoznati kvrgušu. Ja sam prema svom ukusu, ponešto dodala i izmijenila.

PiletinaSastojci:

pile težine oko 1 kg ili 3-4 srednje velika pileća batka sa zabatkom
100 g šampinjona
po ½ crvene, zelene i žute mesnate paprike
srednje velika glavica luka
1-2 žlice ulja
4 jaja
150 ml mlijeka
150 ml milerama ili kiselog vrhnja sa većim postotkom masnoće
200-250 g brašna
½ vrećice naribanog parmezana
100 g sira feta
sol, papar

Priprema:

1. Ako ste se odlučili za cijelo pile, nasolite ga i ispecite u pećnici dok ne porumeni i dobije zlatnožutu boju. Domaćem piletu vjerojatno nećete morati dodavati masnoće, jer će samo dovoljno pustiti, u suprotnom dodajte žlicu ili dvije ulja.

2.
Batke i zabatke možete do iste zlatnožute boje ispeći i u tavi na štednjaku. Pile razrežite na komade, batke i zabatke odvojite ako želite, pa pečene složite na dno zemljane, keramičke ili vatrostalne posude.

Piletina3. Prije nego li je piletina dokraja pečena dodajte i na polovice izrezane ili cijele šampinjone i pržite ih dok i oni dobiju tamno smeđu boju. Složite ih između mesa, a na preostaloj masnoći kratko prepržite luk izrezan na osmine. Dodajte i njega u posudu. Prelijte sve masnoćom koja je ostala, popaprite i po potrebi još posolite.

4. Za tijesto tucite jaja s malo soli, dodajte mlijeko i mileram ili vrhnje i brašna koliko je potrebno da dobijete tijesto nešto gušće nego za palačinke. Umiješajte i pola vrećice ribanog parmezana.

5. Tijesto izlijte preko piletine i šampinjona i luka složenih u posudi, pa po njemu rasporedite na rezance narezane paprike u bojama i kockice feta sira.

6. Pecite 30 minuta na 200-220° C. Servirajte uz zelenu salatu.

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!