Pohane banane - jednostavan recept za savršenu postblagdansku slasticu

banane, Shutterstock 779895742

Ovo je jednostavan recept za savršenu poslasticu koju ćete sigurno pripremiti još puno puta...

Ovo omiljeno voće obiluje jednostavnim šećerom - monosaharidom fruktozom, zbog čega su savršen izvor energije i ne zahtijevaju dodavanje šećera ako se pohaju. Važan su izvor kalija koji je važan za kontrakciju mišića, pravilan rad živčanog sustava i dobro funkcioniranje srca. 

Probudili ste se loše volje? Pojedite bananu (i još 5 razloga zašto jesti ovo voće)

Ako želite nešto zdraviju poslasticu, koristite med umjesto šećera a banane pržite u kokosovom ulju. 

Pohane banane

Potrebni sastojci za 2 osobe

  • 2 banane narezane na kolutiće
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlica meda
  • 3 žlice cimeta 

Priprema:

  • Ulje stavite na tavu te zagrijte na vatri
  • banane u posebnoj posudi pomiješajte s cimetom i medom
  • stavite ih na tavu i okrenite na drugu stranu nakon 1 minute
  • izvadite i poslužite tople uz malo sladoleda od vanilije, maslacem od kikirikija ili francuskim tostom. 

Telomere i starenje - kako spriječiti nastanak bora?

Dobar tek! 

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!