Pohani limuni

Pohani limuni

Usprkos pohanju i prženju, ovako pripremljeni limuni ne ostavljaju dojam težine. Uz salatu začinjenu laganom majonezom, praktično su i brzo gotovo jelo čak i za ljetne vrućine. Ako se odlučite ponuditi ga i gostima, sasvim sigurno neće ostati nezamijećeno.

Sastojci:

  • konoliko limuna koliko ih želite ispohati
  • jaje ili dva
  • krušne mrvice
  • ulje za prženje

Za majonezu:

  • 1 jaje
  • 2-3 češnja češnjaka
  • sol
  • malo bijelog papra
  • nekoliko listića metvice
  • maslinovo ulje
  • sok jednog limuna

Priprema:

Ako niste sigurni u koru limuna, a svakako ako niste pretjerani ljubitelj gorkog, ostavite limune namočene preko noći ili neko vrijeme u slanoj vodi, da malo odgorče. Birajte limune sa što tanjom korom. Narežite ih na tanke, ali ne pretanke ploške, umočite u razmućena jaja, pa mrvice i pržite u srednje zagrijanom ulju otprilike minutu sa svake strane.

kOstavite na papirnatom kuhinjskom ubrusu da se ocijedi višak masnoće.

Češnjak očistite, narežite na manje komade, posolite i usitnite u mužaru, zajedno s listićima metvice, pa sve skupa ulijte u smjesu razmućenog jaja, a onda stalno miksajući polako dodajte, gotovo kap po kap ulje, dok se ne zgusne poput majoneze. Popaprite i dodajte sok limuna prema ukusu, pa ukrasite listićima metvice.

Servirajte sa svježom zelenom salatom, rajčicama i mozzarelom.

 

Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!