Praline s marcipanom i bademima

Praline - recept Nada

Praline. Tako male, a tako fine... Možete li im odoljeti? Kladimo se da ne možete. A tek kad probate ove slasne bombice naše Nade... shvatit ćete da se Raj spustio na Zemlju!

Vrijeme pripreme: 2 sata

Potrebni sastojci:

25 dag marcipan smjese
15 dag maslaca, sobne temperature
60 ml Marascina ili Kirscha
1 dag šećera u prahu
1 mahuna vanilije (samo sredina)
7,5 dag preprženih badema

pralineGlazura:

100 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca ili margarina
1 dcl slatkog vrhnja
...
vrećica za štrcanje
papirnate košarice za praline

Priprema: 

1. Marcipan smjesi dodajte Maraskino ili Kirsch, šećer u prahu, jezgru vanilije i sve zgnječite u jednoličnu masu.

2. Posebno pjenasto istucite maslac i dodajte marcipanskom tijestu. Dobro izmiješajte. Tom smjesom napunite vrećicu za štrcanje s tuljčićem zvjezdastog otvora.

3. Istiskujte masu tako da dobijete oblik pralina. Po potrebi stavite na pola sata u zamrzivač pa u svaku pralinu utisnite po pola badema.

4. Na pari otopite čokoladu, slatko vrhnje i maslac, pustite da se smjesa ohladi.

5. Praline jednu po jednu umačite u glazuru i stavljate na pek papir da se dodatno ocijede od viška čokolade. Složite u košarice za praline.

U slast!

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!