Prevrnuti voćni kolač za koji vam ne treba ni jedna žlica šećera, a idealan je za ljeto

kolač

Treba vam nešto slatko, nešto brzo i nešto domaće? Onda imamo sjajan recept za vas!

Sastojci:

  • 120 g maslaca
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice limunovog soka
  • 200 g trešanja
  • 250 g integralnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 2 šalice jogurta
  • korica jednog limuna

Imamo recept za fantastičnu štrudlu od trešanja!

Priprema:

Uklonite koštice iz trešanja. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva pa sa žlicom maslaca premažite kalup. U posudi pomiješajte, žlicu meda i dvije žlice limunovog soka. Kombinaciji dodajte dvije žlice otopljenog maslaca i očišćene trešnje pa ubacite na dno kalupa. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko pola sata, dok se trešnje ne karameliziraju i počnu se stvarati mjehurići. U posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo, a zatim u sredini napravite rupu i dodajte razmućena jaja, jogurt, koricu jednog limuna i ostatak otopljenog maslaca. Dobro povežite sastojke kako se ne bi pojavile grudice pa prebacite smjesu na trešnje koje su se prethodno ispekle. Stavite u pećnicu i pustite da se peče oko 45 minuta. Preokrenite i izvadite iz kalupa. Prije posluživanja ohladite desetak minuta.

Recept iz brošure preporuke za proljetno-ljetnu prehranu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!