Ovo je vegetarijansko jelo koje ne sadrži gluten te ima malo kalorija
Priprema se od paradajz sosa, rikote, mozzarelle i rezanaca od tikvica. Umjesto kora za lazanje napravite ih od tikvica – narežite ih na tanke komade.
Potrebni sastojci:
- žlica maslinova ulja
- ½ crvenog luka, nasjeckanog
- 4 režnja češnjaka, nasjeckana
- nekoliko svježih rajčica, nasjeckanih (ili konzerva pelata)
- sol i papar
- malo svježeg bosiljka
- šalicu ricotte
- 1 jaje
- pola šalice naribanog parmezana
- 4 tikvice
- šalica mozzarelle
- peršin
Peršin – pomaže kod mokraćnih infekcija, osvježava dah i bogat je vitaminom C
Priprema:
- Na tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte. Dodajte češnjak, paradajz, sol i papar te miješajte 20-ak minuta.
- Maknite s vatre, dodajte bosiljak i špinat te dobro promiješajte.
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Trake tikvice stavite na posudu za pečenje tako da prekriju dno. Pecite u pećnici 5 minuta. Ako je ostalo previše tekućine obavezno ju izvadite.
- U posudi pomiješajte ricottu, parmezan i jaje. Dobro promiješajte.
- Prvi sloj premažite paradajz umakom pa prekrijete tikvicama.
- Na njih stavite mješavinu sireva. Ponavljajte dok ne potrošite.
- Sve prekrijete umakom od rajčice i Mozzarellom
- Pecite 30 minuta te ostavite poklopljeno 10.
- Poslužite toplo.
Tikvica – što sve skriva ova ljetna namirnica
A.A.
Foto: Shutterstock