Iako je čips grickalica koju svi volimo, zbog načina pripreme ne možemo reći da je jedna od zdravijih namirnica. Danas saznajte kako napraviti zdrav čips od krumpira u vlastitoj kuhinji.
Prema receptu nutricionistice Nataše Šoštarić pripremite zdrav čips od krumpira, a ako vam se da eksperimentirati, pripremite i čips od kelja, bundeve, jabuke, cikle ili špinata.
Potrebni sastojci:
- 1 kg krumpira narezanog na jako tanke ploške
- 3 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- prstohvat kajenskog papra
- papar
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj zdjeli pomiješajte listiće krumpira i sve ostale sastojke. Sve dobro izmiješajte i posložite na papir za pečenje (rasporedite listiće krumpira). Pecite oko 30 minuta, ali nakon 15 minuta zarotirajte lim za pečenje kako bi se sve ispeklo ravnomjerno i dobili zlatnožutu boju. Izvadite i ostavite da se ohladi na papiru za pečenje.
Izvor: Moje zdravlje