Dosadilo vam je pripremati piletinu uvijek na isti način? Zašto ne biste isprobali nešto novo, a jednako brzo i mnogo ukusnije?
Piletina punjena
slaninom i parmezanom te zapečena s bademima i pistacijama neće vas ostaviti
ravnodušnima.
Sastojci (za 4 osobe):
4 pileća filea bez kože i
kostiju
sol i svježe mljeveni
papar
Nadjev
2 mlada luka
2 kriške slanine (pancete)
1 režanj češnjaka
1 žumanjak
1 žlica sjeckanih badema
1 žlica sjeckanih
pistacija
3 lista svježeg bosiljka
1 žlica sjeckanog peršina
2 žlice svježe naribanog
parmezana
2 žlice krušnih mrvica
sol i papar
Preljev
2 žlice krušnih mrvica
1 žlica svježe naribanog
parmezana
1 žlica sjeckanih
pistacija
1 žlica sjeckanih badema
1 žlica nasjeckanog
svježeg peršina
Priprema:
1. Za nadjev narežite slaninu
na sitne kockice, a mladi luk na tanke kolutove. Na žlici maslinovog ulja
popržite slaninu dok ne postane hrskava, a potom joj dodajte mladi luk.
Pirjajte dok luk ne omekša pa dodajte sitno sjeckani češnjak. Pirjajte još 1
minutu, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
2. Dodajte žumanjak, bademe,
pistacije, krušne mrvice, parmezan te sitno sjeckani bosiljak i peršin i dobro
promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Za topping (preljev) pomiješajte sve
navedene sastojke.
3. Pećnicu zagrijte na 190°C.
Lim za pečenje premažite maslinovim uljem.
4. Piletinu isplahnite i
dobro posušite, pa nožem zarežite svaki komad mesa da dobijete džep. Dobivene
džepove napunite nadjevom i po potrebi ih zatvorite čačkalicom. Meso natrljajte
solju i paprom te ga popržite sa svih strana na malo maslinovog ulja dok ne
dobije boju. Potom ga premijestite u pripremljeni lim i obilato pospite
toppingom. Pecite u pećnici još 20-ak minuta.
4. Poslužite uz kuhano povrće
i sezonsku salatu.
Monika Topolko
Sweet
Sensation