Punjena pileća prsa s bademima i pistacijama

Punjena pileća prsa_naslovna

Dosadilo vam je pripremati piletinu uvijek na isti način? Zašto ne biste isprobali nešto novo, a jednako brzo i mnogo ukusnije?

Piletina punjena slaninom i parmezanom te zapečena s bademima i pistacijama neće vas ostaviti ravnodušnima.

Sastojci (za 4 osobe):

4 pileća filea bez kože i kostiju
sol i svježe mljeveni papar

Pileća prsa

Nadjev

2 mlada luka
2 kriške slanine (pancete)
1 režanj češnjaka
1 žumanjak
1 žlica sjeckanih badema
1 žlica sjeckanih pistacija
3 lista svježeg bosiljka
1 žlica sjeckanog peršina
2 žlice svježe naribanog parmezana
2 žlice krušnih mrvica
sol i papar

Preljev

2 žlice krušnih mrvica
1 žlica svježe naribanog parmezana
1 žlica sjeckanih pistacija
1 žlica sjeckanih badema
1 žlica nasjeckanog svježeg peršina

Priprema:

1. Za nadjev narežite slaninu na sitne kockice, a mladi luk na tanke kolutove. Na žlici maslinovog ulja popržite slaninu dok ne postane hrskava, a potom joj dodajte mladi luk. Pirjajte dok luk ne omekša pa dodajte sitno sjeckani češnjak. Pirjajte još 1 minutu, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Punjena pileća prsa2. Dodajte žumanjak, bademe, pistacije, krušne mrvice, parmezan te sitno sjeckani bosiljak i peršin i dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Za topping (preljev) pomiješajte sve navedene sastojke.

3. Pećnicu zagrijte na 190°C. Lim za pečenje premažite maslinovim uljem.

4. Piletinu isplahnite i dobro posušite, pa nožem zarežite svaki komad mesa da dobijete džep. Dobivene džepove napunite nadjevom i po potrebi ih zatvorite čačkalicom. Meso natrljajte solju i paprom te ga popržite sa svih strana na malo maslinovog ulja dok ne dobije boju. Potom ga premijestite u pripremljeni lim i obilato pospite toppingom. Pecite u pećnici još 20-ak minuta.

4.
Poslužite uz kuhano povrće i sezonsku salatu.

Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!