Punjeno povrće na provansalski način

punjeno povrće

Kombinacija je idealna za vruće ljetne dane, a poslužuje se i hladna i vruća!

 U ovom jelu zasigurno će uživati i svi ljubitelji mesa...Kombinacija je idealna za vruće ljetne dane, a poslužuje se i hladna i vruća!

Potrebno vam je:
4 velike rajčice
4 tikvice
2 velike glavice luka
4 žlice maslinova ulja
400 g miješanog mljevenog mesa
3 režnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
2 jaja
50 g naribanog sira gruyere-a
½ žličice soli
malo bijelog papra
4 žlice bijelih krušnih mrvica, 1 žlica ulja

Priprema:
1. Rajčice operite, obrišite i poprijeko raspolovite. Tikvice također operite, obrišite i raspolovite po dužini. Glavice luka obrišite i poprijeko raspolovite.
2. Rajčice, tikvice i glavice luka izdubite i sredinu narežite na sitne kockice. Pećnicu ugrijte na 240°.
3. Ugrijte žlicu ulja, na njemu popržite sredinu plodova i stavite je u zdjelu. Mljeveno meso popržite na ostatku ulja i pomiješajte sa sredinom plodova.
4. Češnjak ogulite i protisnite kroz režanj. Peršin, jaja, sir i češnjak umiješajte u smjesu od mljevenog mesa, posolite i popaprite.
5. Smjesom od mesa nadjenite izdubljene plodove, malo ih pritisnite i pospite mrvicama. Pokapajte uljem.
6. Uljem namažite lim i u njega stavite punjeno povrće. Pecite oko 45 minuta; vrijeme pečenja ovisi o veličini plodova. Punjeno povrće možete poslužiti vruće ili hladno.

Dobar tek!

S.J.


 

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!