Pureće rolice s ribizom

Purece rolice s ribizom

Predstavljamo vam zanimljivu i egzotičnu verziju već dobro poznatih purećih šnicla, ovaj put napunjenih finim nadjevom od ribiza, smotanih u fine rolade koje se prvo prže, a zatim i kuhaju u finom umaku od vina i soka ribiza..

Potrebni sastojci za 4 osobe

k4 pureća odreska
sol, papar
100 g svježeg kremastog sira 
120 g crvenog ribiza
1 žličica svježe majčine dušice, listići
maslac za prženje
120 ml kvalitetnog bijelog vina
200 ml temeljca ( može i pileća kocka)
3 žlice svježeg soka od ribiza 

Priprema

1. Meso oplahnite, posušite kuhinjskim papirom te istucite batićem za meso s jedne strane. Začinite, posolite i popaprite. Ribiz vilicom skinite s peteljke, bobe operite pod mlazom vode, ocijedite te izmiješajte zajedno s listićima majčine dušice i kremastim sirom. Začinjene odreske premažite nadjevom, zarolajte i povežite kuhinjskim koncem.

2. Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri i popržite meso sa svih strana da dobije lijepu zlatno- žutu boju. Tada ulijte vino i temeljac ili juhu, dodajte i sok od ribiza. Sve zajedno poklopite i ostavite da se lagano krčka oko 1/2 sata. Nakon toga meso izvadite, umak još po želji zgusnite daljnjim kuhanjem na laganoj vatri, začinite ga po ukusu i poslužite uz rolice.


Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!