Puretina Kijev

Puretina Kijev - recept Nada

Zašto bi samo piletina bila à la Kijev? Naša vrijedna Nada napravila je sjajnu kombinaciju puretine, svježeg vlasca i narančine korice.

Vrijeme pripreme 1 sat i 15 minuta

Potrebni sastojci

nada4 pureća odreska, težine oko 170 g
sol, papar
115 g rashlađenog maslaca ili margarina
1 žličica naribane narančine korice
2 žličice nasjeckanog svježeg vlasca
brašno, za paniranje
3 jaja, umućena
krušne mrvice, za paniranje
ulje
kriške naranče i peršin za ukrašavanje

Priprema

1. Odreske stavite u prozirnu foliju ili između dva masna papira, potucite ih ravnom stranom batića, pazeći da se meso ne razdvoji. Maknite papir, posolite i popaprite.

2. Maslac narežite na četiri jednaka komadića debljine prsta. Po komadić maslaca ili margarina stavite poprijeko na svaki odrezak i pospite s malo narančine korice i vlasca.

3. Preklopite duže strane odreska, a zatim odrezak savijte počevši od kraće strane. Pričvrstite čačkalicama. Svitke lagano uvaljajte u brašno, umočite u umućeno jaje, a zatim uvaljajte u krušne mrvice. Odložite u hladnjak na 1 sat da se obloga stisne.

4. U tavu ulijte ulje, zagrijte ga i u vruće stavljajte panirane odreske. Pecite 15-20 minuta kako bi bili hrskavi i slatnosmeđe boje. Pažljivo ih okrećite kliještima.

5. Prije posluživanja izvadite čačkalice. Ukrasite kriškama naranče i peršinom.

U slast!

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!