Rolice bakalara za Badnjak!

Blagdanski stol kuhinja božićshutterstock 353299526

Dosta vam je dosadne ribe za Badnjak? Recept za zabavne rolice bakalara s mladim špinatom i krumpirom pripremili su za vas Majstor Kuhar i Nenad Bratković!

Sastojci za 4 osobe:

  • bakalar – 800 g
  • krumpir – 400 g
  • poriluk – 100 g
  • mladi špinat – 500 g
  • češnjak – 10 g
  • peršin svježi list – po želji
  • ekstradjevičansko maslinovo ulje – 100 ml
  • bijelo vino – 100 ml
  • sol – po želji
  • papar –  po želji
  • maslac – 100 g
  • talijanska mješavina začina – po želji
  • vrhnje za šlag – 10 ml

Priprema:

File ribe obraditi na način da odstranite viškove kako bi dobili lijepi komad filea za rolice.

Dio mesa ribe kojega smo odstranili staviti u zamrzivač na 20 minuta. U lonac staviti krumpir na ploške, komadiće ribe začiniti sa soli, paprom, češnjakom i talijanskom miješavinom začina. Ponoviti postupak dok ne potrošimo namirnice, sve zalijemo sa maslinovim uljem, bijelim vinom i vodom da prekrije složenac.

Sve zajedno kuhati na laganoj vatri dok se krumpir ne skuha. Za to vrijeme u blenderu samljeti promrzle komade ribe uz dodatak vrhnja za šlag, začiniti po želji. Na posoljeni file bakalara kolje staviti poriluk na trakice i kremu od ribe i zarolati. Gotove rolice učvrstiti prozirnom folijom te kuhati 15 minuta u vodi ovisno o veličini i debljini rolice. Složenac prebaciti u posudi kako bi odstranili višak telućine te samljeti štapnim mikserom. U dobiveni pire dodati maslac i mladi špinat sve zajedno pomiješati i servirati kao podlogu uz kuhane rolice bakalara.

Ovaj recept su za vas pripremili:

Majstor kuhar d.o.o., tim Chefova i Nenad Bratković, magistar nutricionizma, univ.mag.pharm. - NutriConsult d.o.o. i Nutriklinika.com.

Rad nutricionista Bratkovića možete pratiti i putem Facebook stranice, Youtube kanala ili Instagram profila.

Dobar tek!

 Prati nas na Viber Public Chatu!