Ovaj recept je namijenjen svima koji paze na prehranu, liniju te izbjegavaju obroke s puno glutena.
Rižoto sa sirom
Potrebni sastojci:
- 900 ml pilećeg temeljaca
- 1 ½ šalice arborio riže
- ½ šalice bijelog vina
- 1 mala ljutika (ili mladi luk), nasjeckana
- 1 žlica neslanog maslaca
- 2 žlice parmezana
- žlica nasjeckanog svježeg peršina
- žlica maslinovog ulja
- sol i papar te začini po želji
Priprema:
- Temeljac pustite da zavrije te smanjite plamen i ostavite ga da se grije (ne da kuha).
- Uzmite veliku posudu s duplim dnom, zagrijete ulje i maslac na srednje jakom plamenu.
- Dodajte luk te ga dinstajte 2 minute. Dodate rižu te je pustite da se tako dinsta 2 minute.
- Povremeno promiješate kako se ne bi zalijepila.
- Dodajte vino te miješajte dok riža ne upije svu tekućinu. Po malo dodajte temeljac, miješajte i tako sve dok riža nije kuhana tj dok ne postane “kremasta”.
- Dodajte ostatak maslaca i parmezana, peršin te začine.
Dobar tek!
Pripremite i rižoto s bundevom