Svinjski kotleti s kiselim kupusom

Svinjski kotleti - recept Nada

Ovaj recept naš je doprinos borbi protiv svinjske gripe. Jer čak i ptice na grani znaju da je kiseli kupus prava riznica vitamina!

Vrijeme pripreme 1 sat i 10 minuta

nadaPotrebni sastojci

6 režnjeva slanine, krupno nasjeckane
3 žlice brašna
sol, papar
6 bezmasnih svinjskih kotleta
2 žličice svjetlo smeđeg šećera
1 češanj češnjaka, zgnječen
700 g kiselog kupusa, propranog
1 žlica klekovih boba
1 žličica crnog papra u zrnu
250 ml piva
250 ml pilećeg temeljca (iz kocke)

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 °C.

2. U tavi popržite slaninu s obje strane da posmeđi, te ju premjestite u vatrostalnu posudu za pečenje.

3. Brašno posolite i popaprite. Svinjske kotlete uvaljajte u začinjeno brašno i protresite. Kotlete popržite na masnoći na kojoj se pekla slanina, oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite i ocijedite na kuhinjskom ručniku.

4. U tavu dodajte smeđi šećer i češnjak, pa popržite miješajući 3 minute. Dodajte kiseli kupus, klekove bobe i zrna papra.

5. Kupus premjestite u lim za pečenje i pomiješajte ga sa slaninom. Na vrh poslažite svinjske kotlete. Prelijte ih pivom i pilećim temeljcem.

6. Posudu stavite u zagrijanu pećnicu i pecite dok kotleti potpuno ne omekšaju, 35-40minuta.

Dobar tek!

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!