Tagliatelle s limunom i pršutom

Tagliatelle s limunom i prsutom

Jednostavnost i aromatičnost najveći su aduti ovog laganog jela. Kiselost limuna daje savršenu protutežu slanom pršutu, a vrhnje upotpunjuje okus i daje finu kremastu strukturu.

kPotrebni sastojci za 2 osobe:

200 g tjestenine (tagliatelle)
100 g smrznutog graška
žlica maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
1 limun, sok i korica
200 ml vrhnja za kuhanje
150 g tanko narezanog pršuta
sol & papar
svježi mažuran

svježe naribani parmezan za posluživanje
cherry rajčice za dekoraciju

kPriprema:

U dosta posoljene kipuće vode stavite grašak i kuhajte 2-3 minute. Potom mu dodajte tagliatelle i skuhajte ih al dente pa sve zajedno procijedite.

U dubljoj teflonskoj tavi zagrijte žlicu ulja pa kratko prepržite sitno sjeckani češnjak. Dodajte sok i koricu limuna, vrhnje te nekoliko listića svježeg mažurana. Posolite i popaprite i kratko prokuhajte pa umiješajte tjesteninu i grašak. Kuhajte još 2-3 minute da se okusi prožmu. Na kraju dodajte tanko narezane trakice pršuta, pospite svježe naribanim parmezanom i odmah poslužite.


Monika Topolko
Sweet Sensation

 Prati nas na Viber Public Chatu!