Razigrani i bojama bogat recept, koji će vas ugrijati i popraviti raspoloženje, kad jesen zakuca na vrata.
Sastojci:
- 800 g teletine
- 500 g mahuna
- srednje velika glavica ljubičastog luka
- srednje velika mrkva
- 2 češnja češnjaka
- mala vezica peršina
- sol, papar, ulje
- feferon ili ljuta papričica
- 200-300 g cherry rajčica
- žlica brašna
- 1 l govedskog
temeljca - 100 g badema
Priprema:
Luk sitno narežite i
popržite na vrućem ulje. Dodajte meso narezano na kockice i kuhajte na laganoj
vatri dok sva tekućina ne ispari. Dodajte očišćene i narezane mahune i mrkvu
narezanu na kolutiće, pa sve zajedno malo propržite. Češnjak i peršin sitno
nasjeckajte, pa dodajte zajedno sa ljutom papričicom ili feferonom, također
sitno nasjeckanim. Pobrašnite i promiješajte, pa zalijte s temeljcem. Kuhajte
oko pola sata do 45 minuta, polupokriveno na laganoj vatri. Pred kraj
dodajte cherry rajčice i sjeckane bademe.
Tadeja i Timna Bjažević
In T
& T kitchen