Tempura od povrća

tempura1

Tradicionalno japansko jelo jednostavno je i brzo za pripremu, a na ovaj način možete spravljati raznovrsne namirnice.

Imajte na umu da je povrće u tempuri na japanski način, brzim i kratkotrajnim prženjem, zdravije od pohanoga na klasičan način.
Ako do sada niste probali tempuru, nadamo se da će vas ovaj recept potaknuti da to učinite.

Sastojci:

800 g raznovrsnog povrća ovisno o sezoni (paprika, luk, tikvice, komorač, cvjetača, brokula)
250 g oštrog brašna
250 g mekog brašna
1 prašak za pecivo
2 bjelanca
7 dl vode rashlađene ledom
sol
ulje za prženje
sojin umak

Priprema:
1. Povrće narežite na štapiće ili odvojite u cvjetiće te osušite papirnatim ubrusom.
2. U brašno pomiješano s praškom za pecivo pjenjačom umutite bjelanca i hladnu vodu. Tekuće tijesto kratko još ohladite u hladioniku.
    Ulje zagrijte.
3. Povrće posolite pa umačite u tijesto i kratko ga ispržite. Izvadite ga šupljikavom žlicom na papirnati ubrus da se upije suvišna
    masnoća.
4. Poslužite toplo uz umak od soje.

Dobar tek!

S.J.

 

 Prati nas na Viber Public Chatu!