Tjedan zdravih "gableca": narančasti sendvič s jajima

tvrdo kuhano jaje, shutterstock

Uz malo mašte, prave sastojke i dobro odabran kruh možemo uživati u međuobroku ili gablecu i pri tome se zdravo hraniti.

Kao što smo najavili, počeo je tjedan zdravih "gableca" na Ordinaciji, u sklopu kojeg nutricionist Branimir Dolibašić otkriva pet recepata za zdrave sendviče koje možete ponijeti na posao, pojesti za doručak ili umjesto ručka. Jučer ste mogli čitati o tome kako pripremiti hrskavi sendvič od sira i graška, a danas je na jelovniku narančasti sendvič s jajima.

Sastojci:

  • dvije kriške miješanog kukuruznog kruha
  • jedno kuhano jaje, narezano na kriške
  • pola naranče, narezane na tanke kriške
  • velika šaka matovilca
  • pet listova vlasca, sitno narezanih (možete zamijeniti rikolom)
  • pet oraha, sitno izmrvljenih
  • mazivi posni ricotta sir s devet posto mliječne masti (možete zamijeniti mazivom posnom skutom)
  • pola žlice maslinovog ulja
  • pola žlice lanenog ulja
  • prstohvat soli, papar.

Priprema:

1. Ricotta sir, laneno i maslinovo ulje pomiješajte u namaz s vlascem i namažite obje kriške kruha.

2. Pospite orasima, stavite kriške naranče na jednu, a jaja (narezana i posuta s malo soli i papra) na drugu krišku te matovilac u sredinu.

Već sutra saznajte kako pripremiti ukusan riblji rustikalni sendvič.

K. Pužar
Foto: Shutterstock

 Prati nas na Viber Public Chatu!