Tjestenina s umakom Pesto Genovese

Tjestenina u umaku - recept Nada

Famozni umak s fettucinama... riječ je o pravom talijanskom remek djelu koje me odmah oduševilo.

Nažalost, često mi je teško doći do svježeg bosiljka... Na teglicu ove božanstvene biljke sam naišla slučajno... i naravno brzo ju ugrabila.
Predlažem da isprabate ovu pravu (i lako izvedivu) deliciju posutu preprženim pinjolima.

nadaPotrebni sastojci

300 g miješanih, zelenih i bijelih fettucina ili tagliatella
50 g pinjola u zrnu, preprženih
listovi svježeg bosiljka za ukrašavanje

Priprema

1. U većem loncu slane vode skuhajte tjesteninu tako da bude al dente (provjerite upute na omotu). Dobro ocijedite.

2. Vruću tjesteninu pomiješajte s umakom od bosiljka (Pesto umak). Ukrasite preprženim pinjolima u zrnu i ukrasite bosiljkom.

Dobar tek!

Nada Duhović
Just good food

 Prati nas na Viber Public Chatu!