Ljeto je idealna prilika da uživate u morskim delicijama, ali i poigrate se prezentacijom jela. Namirnice koje pršte bojama pri tome su vaš najbolji saveznik.
Sastojci:
- škampi
- dagnje
- kozice
- luk
- češnjak
- koncentrat rajčice
- krušne mrvice
- sezonsko povrće
- 100 ml bijelog vina
- maslinovo ulje
Kako napraviti savršen rižoto od plodova mora?
Priprema:
Morske plodove očistite, dobro isperite, kuhajte dvadesetak minuta. U međuvremenu na žlici maslinova ulja ispržite luk i češnjak, podlijte vinom i pustite da lagano krčka.
Kad vino reducira, dodajte koncentrat rajčice, krušne mrvice i miješajte dok ne dobijete gustu, kremoznu smjesu.
Smanjite vatru, dodajte morske plodove, lagano kuhajte još nekoliko minuta. Poslužite na posteljici od svježeg povrća i po želji dodajte naribani sir.
Zasolite hranu bez korištenja soli! Evo 6 najukusnijih ideja
Ordinacija.hr
Foto: Shutterstock