Zelena orah peciva sa sjemenkama

zelena-peciva1

Ako želite na svoj stol iznijeti nešto malo drugačije i privući pažnju, bez previše uloženog truda, ova peciva su idealan izbor.

Zelena pecivaSastojci:

200 g mljevenih oraha
200 g miješanih sjemenki sezama, suncokreta i bundeve, krupno mljevenih
750-800 g namjenskog brašna za dizana tijesta
250 ml mlijeka
1 svježi kvasac (40 g)
2-3 žličice šećeražlica soli
bijeli papar
100 ml ulja
200 ml mlake vode
1 žutanjak i malo mlijeka
sjemenke bundeve

Priprema:

1. Pomiješajte sve suhe sastojke sa brašnom i napravite udubinu. Kvasac rastopite uz dodatak šećera u 250 ml mlakog mlijeka pa ulijte na mješavinu brašna, oraha i sjemenki.

2. Ostavite da naraste. Dodajte ulje i vodu i umijesite tijesto. Ostavite na toplom da udvostruči obujam, Premijesite ga, podijelite na dva dijela, pa ponovo ostavite da udvostruči obujam.

Zelena peciva3. Razvaljajte na otprilike 1 cm debljine i izrezujte kotačićem oblik lista, pa onda nožem urežite žilice. Slažite peciva na lim za pečenje i ostavite još desetak minuta da ponovo narastu.

4. Premažite ih žutanjkom razmućenim sa malo mlijeka i poslažite sjemenke bundeve. Pecite 20-tak minuta na 180-200° C.


Tadeja i Timna Bjažević
In T & T kitchen

 Prati nas na Viber Public Chatu!