Aromaterapija olakšava bol prilikom rađanja

Masaza, trudnica

Da aromaterapija predstavlja odlično prirodno rješenje za ublažavanje bolova, potvrđuju žene u Velikoj Britaniji. U toj zemlji liječnici svim trudnicama nude opuštajuću masažu esencijalnim eteričnim uljima. Ona olakšavaju bol uzrokovanu trudovima, mučninu, bol u mišićima i tjeskobu.

U tu je svrhu britansko Ministarstvo zdravstva financiralo školovanje grupe od 24 primalja. Sve su one u aromaterapeutskoj školi naučile sve o eteričnim uljima i njihovom miješanju te tehnikama za uklanjanje stresa tijekom poroda.

kPrimalje koriste sedam osnovnih ulja: bergamot, kadulju, jasmin, lavandu, paprenu metvicu, tamjan i grejp. I to u kombinaciji s baznim uljem.

Ulja se mogu primijeniti udisanjem, u kupki za noge ili pomoću obloga za kožu. Treba reći kako samo školovanje primalje mogu koristiti aromaterapijsku masažu ili propisati mješavinu ulja trudnicama.

„Aromaterapija smanjuje tjeskobu i strah pomažući ženama da se osjećaju opuštenije. Uz to, esencijalna ulja mogu pomoći smanjiti simptome kao što su žgaravica ili bolovi u leđima. Kada su žene tijekom poroda opuštene, njihova potreba sredstvom za ublažavanje bolova je smanjena. Budući da se dame razlikuju jedna od druge, aromaterapija nam omogućava da izbor eteričnih ulja prilagodimo potrebama svake pojedinačne trudnice", izjavila je Mary Carlisle, britanska primalja.

 

K. R.

 Prati nas na Viber Public Chatu!