Boja kože ukazuje na zdravstvene probleme

Lice, crvenilo, koza, zena

Koža brzo pokazuje kako ju tretiramo. Osim prirodnih boja kože, ima i prilično neuobičajenih boja koje se mogu pojaviti zbog raznih fizičkih oboljenja.

Pročitajte ulomak iz knjige "Prirodno lijepa", autorice Mary Novosel, izdavača Hena.com, i saznajte kako boja vaše kože može sugerirati na zdravstvene tegobe.

Koža govori bojom

Koža zahtjeva njegu iznutra i izvana i jako brzo pokazuje kako ju tretiramo. Osim prirodnih boja kože, ima i prilično neuobičajenih boja koje se mogu pojaviti zbog raznih fizičkih oboljenja. Te se boje mogu pojaviti i na kosi, očima, ustima i noktima.

Normalna zdrava koža je čista, glatka, blago sjajna i neznatno vlažna. Ako je drugačije, znači da je po srijedi neko oboljenje. Lijepa, koža rezultat je uravnotežene prehrane i optimalne količine vode u tijelu.

Crvena koža ukazuje na višak masne i jake hrane, bogate šećerima, začinima, stimulansima i alkoholom. Crvena koža pokazuje da su kapilare proširene, postoji mogućnost oboljenja pluća i organa disanja.

Žuta koža otkriva da je jako povećan unos jaja, mesa i mrkve. Ovakva koža ukazuje na probleme sa žuči, jetrom i bubrezima.

Ljubičasta koža nastaje kada se konzumira previše sokova, slatkoga, lijekova i kemikalija (adi-
tiva). Mogu se pojaviti problemi s crijevima, probavom i hormonima.

Bijela koža odražava višak unosa životinjske hrane bogate ma­stima i solima. Upućuje na sužavanje krvnih žila i kapilara, oboljenja jetre, slezene i limfe.

Plava koža je rezultat viška soli, šećera, alkohola i svih vrsta stimulansa. Česta je u alkoholičara. Upućuje na oslabljen rad jetre, slezene i gušterače.

Smeđa koža upućuje na crijevne i probavne smetnje, oboljenje bubrega i sustava za izlučivanje. Osoba unosi previše bjelančevina, masti i šećera.

Zelena koža upućuje na pretjeran unos kemikalija i lijekova. Može biti znak razvoja cista, tumora ili raka.

Ordinacija.hr

 Prati nas na Viber Public Chatu!