Što vam on najviše zamjera?

par, veza, brak, svada, problem

Unatoč tome što se savršeno slažete i svog partnera ne biste ni za što mijenjali, niti jedna veza nije u potpunosti bez konflikta. Prije ili kasnije, u jednom ćete trenutku sigurno pomisliti kako partner nije bio "fer" prema vama.

Iako vas možda frustrira činjenica da on uvijek ostavlja pastu za zube otvorenu, uspješni parovi razgovaraju o takvim sitnicama. Tek kada ih svjesno potiskujete, gomilaju se negativni osjećaji i počinjete zamjerati partneru. Pročitajte što muškarci najčešće zamjeraju svojim partnericama!

Tretirate ga kao dijete

Muškarci smatraju kako se njihove partnerice često postavljaju "patronizirajuće i tretiraju ih kao malo djecu. Ako se osjeća da je nedorastao situaciji ili da u vašoj vezi nema jednakosti brzo će vam početi zamjerati. Stoga nemojte ugrožavati njegovu neovisnost prisiljavajući ga da radi stvari koje vi smatrate dobrima za njega.

Uključujete druge osobe u vašu vezu

Iako je za vas to možda povjeravanje najboljoj prijateljici ili članu uže obitelji, možete ozbiljno ugroziti povjerenje u vašoj vezi. Ako i kada partner sazna da ste se žalili "sa strane", može se osjećati poniženo i povrijeđeno. Ako stvarno postoje neki problemi o kojima želite razgovarati, podijelite ih s njim ili probajte stvari držati u strogoj povjerljivosti.

Ne cijenite sve što on čini

Muškarci nikada neće tražiti pohvalu, no ona je itekako važna. Vaš partner želi čuti da ste vi ponosni na njega. Muškarci su više orijentirani na akciju i rad nego na riječi. Primjerica, ako odradi neki kućanski posao umjesto vas, time pokazuje kako mu je stalo. Pokažite i vi da ste to primijetili.

Pokušavate ga promijeniti

Svi se možemo promijeniti, no bolje se usredotočiti na sebe i načine na koje možemo popraviti svoje kvalitete nego na ponašanje partnera.  Ipak, neke žene i dalje brak vide kao dobru polazišnu točku za potpuni "makeover" partnera. Ovo nije uvijek loše – istraživanja su pokazala kako se oženjeni muškarci zdravije hrane i imaju manje problema s alkoholom, no izbjegavajte stvaranje veze u kojoj vaš partner ne može biti ono što doista jest.

Donosite važne odluke bez njega

Istraživanja pokazuju kako je novac glavni izvor neslaganja u braku, čak i kod parova koji financijski dobro stoje. Novac znači moć, a ravnoteža moći je važna za skladnu vezu. Neovisno o tome razmišljate li o putovanju ili novom komadu pokućstva, vaš partner ima pravo glasa. Isto pravilo vrijedi i za provođenje zajedničkog vremena i odgoj djece

... i ne zaboravite nas lajkati na Facebooku. Nije obavezno, ali je lijepo od vas! :)


D.Š.

 Prati nas na Viber Public Chatu!