Vrijeme pripreme 1 sat
Potrebne namirnice
125 ml ulja
4 jaja
450 ml mlijeka
115 g brašna
sol, papar
700 g kuhane puretine, narezane na kocke
125 ml običnog jogurta
85 g Kornfleksa (kukuruznih pahuljica), zdrobljenih
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 220° C. U posudu za pečenje ulijte ulje i zagrijavajte u pećnici 10-ak minuta.
2. U međuvremenu u zdjeli umutite jaja, dodajte mlijeko, posolite, popaprite i dodajte brašno. Pjenjačom dobro izmiješajte glatko tijesto. Odložite.
3. Komadiće kuhane puretine umočite u jogurt, a zatim ih uvaljajte u zdrobljene kukuruzne pahuljice.
4. Iz pećnice izvadite lim s uljem i ulijte pripremljeno tijesto. Na vrh poslažite komade puretine. Vratite u pećnicu i pecite dok se tijesto ne stegne i postane zlatasto, 35-40 minuta.
5. Poslužite uz neki umak (npr. od gljiva) dok je još vruće.
Nada Duhović
Just good food