6 koraka za bolje sušenje kose - Ordinacija.hr
Ljepota

Ljepota

6 koraka za bolje sušenje kose

Kupili ste vrhunski šampon, pažljivo ste oprali kosu i vlasište, a onda sve uprskali nepravilnim sušenjem kose? Vrijeme je da naučite kako ostvariti vrhunske rezultate njege.

1. Otkrit ćete da je sušenje kose mnogo brže i jednostavnije, ako grubo osušite kosu sušilom uključenim na najveću toplinu i najveću brzinu prije no što oblikujete frizuru. Sušilo držite odmaknuto od kose najmanje za širinu dlana i stalno ga održavajte u pokretu da ne pregrijete kosu. To je posebno važno za nježnu dječju kosu.

2. Prebacite sušilo na najmanju brzinu u trenutku kada vam je kosa još pomalo vlažna.

3. Valovitost i kovrče postići ćete ako tijekom sušenja kosu prstima odižete od tjemena i blago je stišćete. Nemojte samo mrsiti kosu prstima i nadati se najboljem. Postupite pravilno: uzimajte velike pramenove kose i stišćite ih nekoliko minuta pod strujom zraka.

4. Posebnu pozornost posvetite sušenju korijena. Ako ostane vlažan kada isključite sušilo, vaša će frizura brzo opustiti.

5. Stvorite kovrče uvijanjem pramenova na uvijače kada je kosa djelomice suha, a zatim sušite redom jedan po jedan uvijeni pramen. Ne skidajte uvijače sve dok se kosa sasvim ne ohladi.

6. Upotrijebite hladan mlaz – ako ga imate na sušilu – kako biste učvrsti svaki pramen. To će pomoći da frizura dulje traje.

Savjet: Sumnjate li kako je toplina električnih pomagala za stiliziranje kose prejaka za vašu kosu, neka vam dlan bude vodič. Ako je previše vruće za ruku, onda je i za kosu! Nikada ne upotrebljavajte sušilo ili neko drugo električno pomagalo u kupaonici.

 
K. R.

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo