Ljepota

Ljepota

Božićni filmovi koji nas uče o ljubavi i važnosti obitelji

Koji je najbolji božićni film svih vremena? Teško se odlučiti, ali ako ih volite, jedan od pet ponuđenih filmova bi mogao uljepšati i vaše blagdane.

1. Divan život ( It’s a Wonderful Life, 1946 )

Ovo je kultni američki film koji je rado gledan za vrijeme blagdana diljem svijeta. U filmu anđeo glavnom junaku, koji je zbog nezadovoljstva životom pokušao počiniti samoubojstvo, ukazuje na to kako bi život njegove obitelji i poznanika izgledao da se on nije rodio.

Glume: James Stewart, Donna Reed, Lionel Barrymore

2. Čudo u 34. ulici (Miracle on 34th Street, 1947)

Ovaj film je jedna divna priča o tome kako dobro pobjeđuje. Kada se stariji muškarac predstavi kao Djed Mraz, proglase ga ludim, no mladi odvjetnik odluči braniti Djeda Mraza i dokazati da govori istinu.

Glume: Edmund Gwenn, Maureen O’Hara, John Payne

3. Polar Express (The Polar Express, 2004)

Film je animirana obiteljska pustolovna fantazija, bazirana na istoimenoj slikovnici. Na badnje veće se mlad dječak odluči ukrcati u vlak koji vozi do Sjevernog pola kako bi povratio vjeru u Djeda Mraza.

Glume: Tom Hanks, Chris Coppola, Michael Jeter

4. Zločesti Djed Mraz (Bad Santa, 2003)

Jedna zločesta komedija u kojoj se nalazi i skrivena poruka o obiteljskim vrijednostima. Billy Bob Thorton glumi zločestog i nepristojnog provalnika koji je tako loša osoba da ga ni njegov partner ne voli previše.

Glume: Billy Bob Thornton, Bernie Mac, Lauren Graham

5. Moje pjesme, moji snovi (The Sound of Music, 1965)

Film se temelji na istinitoj priči o Mariji Von Trapp i grupi koja je u Americi djelovala pod nazivom Trapp Family Singers.
Priča je to o lijepoj guvernanti koja je svojom pjesmom osvojila sedmero djece austrijskog časnika, ali i njegova oca. U ovom filmu o obitelji von Trapp briljirala je Julie Andrews na najbolji način dočaravši Austriju u jednom drugom, idiličnom vremenu koje je naprasno prekinuo 2. svjetski rat. 

Glume: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker

Nadamo se da će jedan od ovih filmova i vaše blagdane učiniti posebnim.

Ordinacija.hr

Foto: Shutterstock

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo