Ljepota

Ljepota

Češnjak: obnavlja kosu, uklanja mitesere i omekšava kožu

Možda nije vaš prvi odabir kada je riječ o hrani, ali o češnjaku biste svakako trebali razmisliti kao o sastojku beauty tretmana. Da, možda zvuči nevjerojatno, ali već tisućama godina češnjak se koristi kako bi donio dobrobit svim aspektima našega života, pa tako i – ljepoti.

Ako imate problema sa slabom kosom i noktima, bradavicama, proširenim porama ili aknama, možda biste pomoć trebali potražiti u jednoj, kada je ljepota u pitanju, relativno nepoznatoj namirnici – češnjaku. Za vas donosimo nekoliko najzanimljivijih beauty savjeta s češnjakom u glavnoj ulozi.

Kosa

Već se godinama češnjak upotrebljava kao prirodni tretman za sprječavanje opadanja kose. Utrljavajte ulje češnjaka u svoje vlasište par puta tjedno i vidjet ćete kako će se kroz kratko vrijeme vaša kosa početi obnavljati. Isto tako, ukoliko imate problema s peruti, češnjak će zbog svojih antibakterijskihantigljivičnih svojstava spriječiti svrbež vlasišta prouzrokovan ovom neugodnom pojavom.

Uklanja mitesere i omekšava kožu

Pojava mitesera jedna je od beauty boljki za koju nam se čini da će se uvijek iznova pojavljivati. Međutim, češnjak vam u tome može pomoći. Sve što trebate je uzeti režanj češnjaka, izdrobiti ga i nježno utrljati na područje s miteserima. Također, jedna od tajni lijepe kože zasigurno je nježost i podatnost. Kako biste postigli ili očuvali nježnost svoje kože, ne ustručavajte se koristiti češnjak koji će vam zbog alicina u sebi i više nego pomoći. 

Recite zbogom kožnim bradavicama

Istraživanja su pokazala da češnjak, koji je topiv u masti, isušuje bradavice i rezultira njihovim nestankom u roku od dva tjedna. 

Rješava vas strija

Obično možete koristiti češnjakovo ulje, ali ako ga nemate, efikasan lijek za strije bit će i mješavina isjeckanoga češnjaka u bilo kojem jestivom ulju. Naime, sumpor koji je prisutan u češnjaku, u kombinaciji vitamina B koji se nalazi u vašoj koži, povećat će njezinu elastičnost zbog čega će strije postati prošlost.

Foto: Shutterstock

J. R.

Pogledajte na koji način češnjak može biti sjajna namirnica, čak i kada su slatka jela u pitanju!

 

 

Ordinacija preporučuje

card-icon

Zdravstveni adresar

S lakoćom pronađite ordinaciju, ljekarnu, polikliniku i drugo.

card-icon

Baza bolesti

Nešto vas boli ili smeta? Prije odlaska liječniku možete se informirati ovdje.

Možda će vas zanimati i ovo